torstai 25. lokakuuta 2012

Hyppyjä - superVinha!


(Pahoittelut huonolaatuisista kuvista. Pimeää ehti tulla, joten kuvat todella hämäriä ja epätarkkoja)

Suunnitelmat muuttuivat hieman, sillä eilen oli oma kotikenttämme äärettömän hyvässä kunnossa lanauksen jälkeen. Päätimmekin hypätä siinä, ettei tarvitse lähteä trailerin kanssa liikenteeseen tänään.

Teimme yhden innarin, joka sisälsi kolme estettä. Esteissä väli oli aika pieni, jotta Isla joutuisi vähän katsomaan jalkoihin, eikä vaan kiitämään linjan läpi. Alkuverryttelyissä tamma oli kuulolla hyvin, vähän käytiin kierroksilla mutta malttoi kuitenkin kuunnella. Se on kyllä jännä että heti kun esteet ilmestyvät kentälle, on Vinha niin erilainen ratsastaa.




Itse hyppäsin selkään, kun Nipsu oli verrytellyt Vinhan. Tarkotuksena oli laittaa martingaali, mutta ohjalenkkien puuttuessa, jäi se tälläkin kertaa puuttumaan. Tulin aluksi molempiin suuntiin niin että kaksi estettä oli ylhäällä ja keskimmäinen puomeina. Tämän tulimme ongelmitta, pidätteet eivät menneet tässä vaihessa aivan läpi, mutta vauhti oli vielä kontrollissa. Muutaman hyppykerran jälkeen Vinhalla taas kilahti ja estettä lähestyttiin kovassa laukassa. Seurauksena oli tietysti muutama tippunut puomi, kun Isla ei vain mahtunut väleihin.

Lopuksi nostimme esteitä hieman ja tulin sarjan isommalla korkeudella. Isommilla Isla malttaa keskittyä huomattavasti paremmin. Parhaiten tultiin niin että pidin Islan loppuun asti hitaassa ravissa ja päästin juuri ennen estettä. Tällöin tamma oli suhthyvin kontrollissa. Viimeiseksi tulin yksittäistä estettä joka nostettiin ensin 90cm ja lopuksi 100cm. Ponnistuspaikka löytyi hyvin, vähän jäin ohjalla kiinni kun pidäte ei mennyt läpi. Muita ongelmia ei ollut ja tuo metrinenkin lennettiin yli aikas hyvällä ilmavaralla.


Rauhallinen poni


Tyytyväinen fiilis jäi tästäkin kerrasta. Jännä että hevonen on ollut vuoden hyppäämättä, mutta tuntuu kuin se ei olisi ollut poissa ollenkaan. Tauko ei näy Islassa mitenkään, eikä metrinenkään korkeus tuottanut ongelmia. Niiin superhieno poni ja iloinen omistaja. Isla on vain niiin luotu esteille. Seuraavaksi täytyy kuitenkin vähän kovempaa kuolainta laittaa, sillä pidätteet eivät mene läpi ja rataa kun lähdetään hyppäämään niin olisi hyvä jos hevonen olisi edes jotenkin kontrollissa.

Superhienoponi <3




Huono kuva. mutta vähän mallia miten isolla ilmavaralla Vihu hyppää

4 kommenttia:

  1. Onko siis Isla ja Vinha sama hevonen? :D käytät teksteissä niin montaa eri lempinimeä etten pysy enään mukana..

    VastaaPoista
  2. On sama hevonen :) Koitetaan käyttää samaa nimeä täst lähin! :)

    VastaaPoista
  3. Kuinka korkea mahtaa olla tuo "ilmavaralla" hypätty este? Omasta mielestäni ei voi sanoa, että hevonne hyppää ilmavaralla, jos este on alle metrin korkuinen :D ?

    VastaaPoista
  4. Tuota en muista miltä korkeudelta tuo kuva on, olisikohan ollut juuri tuolta 90cm esteeltä.

    Mielestäni kuitenkin kuvassa näkyy se että puomin ja etusten väliin jää väliä = ilmavara. Sillä eihän esteenkorkeus tuohon ilmavaraan vaikuta mitenkään. Jos alla ristikko ja hevonen hyppää sen kuin metrisen esteen niin onhan siinäkin ilmavara. :)

    VastaaPoista