torstai 27. joulukuuta 2012

Kauden 2013 tavoitteet

Suunnitelmallisuus on tärkeää kilparatsastuksen kannalta. Parhaimmat tulokset on ainakin tähän asti meillä saavutettu suunnitelmallisuudella ja sillä että asetetaan realistiset tavoitteet joita kohti pyritään. Monta muuttujaa mahtuu matkaan ja toivotaankin että kaikki osuvat kohdalleen ja saisimme viimekin ehjän kauden molempien hevosten kanssa.


Toisena haasteena tulee olemaan se miten mahduttaa kahden eritasoisen hevosen kilpailut yhteen ja niin että säästyttäisiin turhilta reissuilta. Lisäksi molemmilla olisi tarkoitus kilpailla koulupuolella jonkin verran, joten nekin täytyy kisakalenteriin mahduttaa.

Talvikaudella kisaamista rajoittaa merkittävästi Suomen ihanat talviolosuhteet. Meiltä ei ainakaan löydy innostusta lähteä pitkälle kisaamaan kovassa pakkasessa tai tuiskussa, joten toivottavaa olisi että ilmat ovat kohdallaan jos kilpailuihin lähdetään. Kesäkaudella tätä ongelmaa ei ole.


Vinhan tavoitteet vuodelle 2013

Vinhan suurin kompastuskivi tulee olemaan tuo pahamaineinen jänne. Tällä hetkellä tamman tilanne näyttää hyvältä eikä jalka ole reagoinut mihinkään. Pyrimme kuitenkin karsimaan kilpaluista ne turhat startit pois ja keskittymään kauden päätavoitteisiin.

Lähtökohta tamman kanssa on hyvä. Vinha hyppää tällä hetkellä sujuvasti ainakin 90cm ratoja, ellei isompaakin. Pienellä työllä ja kisarutiinilla Vinhan pitäisi olla valmis kauden päätavoitteeseen eli alkukaudesta 100cm radat ja loppukaudesta 110cm radat.

Voitto!

Olen tykännyt kilpailla kilpailusarjoja. Tälle kaudelle tavoitteena on hypätä siistit radat Team Eurohorsesin järjestämässä Seilinpoika Cupissa. Viime kaudella kilpailusarja käytiin 100cm (finaali 105cm) tasolla, joten korkeus ei tule Vinhalle olemaan ongelma. Lisäksi viime vuoden kilpailuissa oli kivat ja juuri suomenhevosille sopivat radat, joten mielestäni kiva tavoite, joka ei tule kuitenkaan liian vaativaksi.

Tämän vuoden sääntöjä kyseiseen cuppiin ei ole vielä julkaistu. Kipasta kuitenkin  löytyi ensi vuoden kilpailupaikat ja ne ovat Ypäjä Spring Show, Jumping Ypäjä,  Jumping Kemiö, Jumping Lappeenranta, sekä Ypäjä Horse Show.



Lisäksi jos kaikki menee putkeen ja ratsastajalla hermot pysyvät kasassa on syyskuussa luvassa Suomenhevosten mestaruuskilpailut esteratsastuksessa. Mitään menestystavotteita ei aseteta, ainoastaan kisakokemus ja tavoite selvittää radat siististi ja hyväksytysti riittää. Realistisia jos ollaan, niin Vinha varmasti pystyy hyppäämään 110cm puhtaasti, mutta finaalissa toisella kierroksella oleva 120cm vaatii jo kovaa työtä. Uskon kyllä että hypyn puolesta tämä olisi mahdollista, mutta se että saadaan ratsastus esteiden välissä (+ ratsastaja) toimimaan niin siihen on vielä matkaa.

Näiden kilpailuiden lisäksi kierretään muutamat muut aluekisat ja oman seuran seurakilpaluita. Tammikuussa estekorkeus on 80/90cm, helmi-maaliskuussa lähdetään pikku hiljaa kokeilemaan 100cm ratoja ja huhtikuussa onkin jo Seilinpoika cupin ensimmäinen osakilpailu.

Koulupuolella Vinhan kanssa kierretään seurakilpaluita tasolla Helppo C ja koitetaan saada niistä hyviä ja tasaisia ratoja ilman turhia hötkyilyjä.

Paluu kiskentille


Canin tavoitteet 2013

Canin kanssa hyppypuolelta lähdetään aivan nollista. Kokemusta tammalla ei ole mistään ja ratoja sillä ei juurikaan ole menty. Aloitemma hyppyhommat ensi tammikuun alusta todenteolla ja tarkoituksena on heti lähteä kiertämään pikkukilpailuja, jotta saadaan tammalle kisarutiinia ja jännitystä purettua kisapaikalla.

Uskon että kunhan saadaan rutiinia ja yhteistyö rullaamaan Cani kehittyy nopeasti. Sillä on erittäin vahva hyppy ja iso imu esteelle, ainoastaan rutiini ja tekniikka puuttuu. Tavoitteena on ensi kauden aikana saada estekorkeutta nostettua ainakin 90cm tasolle ellei jopa metriin asti. Katsotaan miten tamma lähtee kehittymään. Aloitamme seurakilpaluista ja siirrymme aluestartteihin heti kun korkeus ei tammalle ole ongelma.

Cani kiertää kilpailuita Vinhan mukana, joten samoissa karkeloissa tammaa nähdään kuin Vinhaakin jos vain sopivat luokat löytyvät. Mitään tiettyjä kilpailusarjoja Canille on äärettömän vaikea löytää, joitain tiettyjen seurojen omia pikkusarjoja, mutta uskon että ne jäävät kyllä välistä sillä kesälläkin olemme niin paljon muualla ettei pysty sitoutumaan mihinkään tiettyyn kisajärjestäjään. Yksinkertaisesti siis tämän kauden tavoite on koulia Canista estehevonen ja ensi kaudella sitten alla olisi valmis kisahevonen, jonka kanssa päästä pidemmälle.

Koulupuolella Cani on jo valmiimpi. Sen kanssa varmaan pästään kevään aikana raviohjelmista Helppoon Ceehen ja syksyllä mahdollisesti Helppo B tai kaksi.

Vauvaheppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti