sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kisoja ja uusia tuttavuuksia!

Tämä viikonloppu kulikin hienosti hevosten parissa. Cani (uusi tamma) on sopeutunut ihan mukavasti uuteen kotiinsa, ja tamma vaikuttaakin todella symppikseltä. Tänään ratsastettiin tamma ensimmäistä kertaa, mutta siitä lisää myöhemmin. Lauantaiaamu alkoi varhain aamutallilla, jonka jälkeen suuntana oli Kerava. Tälläkertaa tiimistä oli mukana minä, Jenska ja Vinha. Keravalla menimme Kalliorinteen tallille hyppäämään pari seuraluokkaa. Keli oli kuitenkin aivan todella kaoottinen, ja melkein alkuksi päätimmekin, että hyppäämme vain yhden luokan. Seuraavaa luokkaa olisi saanut odotella jonkinaikaa, ja tuossa kelissä ei kyllä kiinnostanut pihalla seisoskella, eikä olisi hevosellekkaan ollut mukavaa. Vinha oli sitten matkan aikana saanut hienosti poljettua uudet kuljetussuojansa risaksi. Täytyy kyllä mennä niitä hieman Horzelle näyttämään, sillä ompeleet olivat revenneet, en siis voi suositella kenellekkään. Luokkana tälläkertaa siis oli 70cm, jonka Jenni hyppäsi Vinhalla.

Kilpailut olivat hyvin aikataulussa, ja Jenska pääsikin aika nopeasti verkkailemaan. Verkassa Vinha oli ihan jees, aika energinen mutta oli avuilla. Radasta en sen enempää osaa sanoa, kun en Jenniltä pahemmin kysellyt fiiliksiä. Siisti perusrata, tosi nopea vaan. Uusinta alkoi hyvin, hieman pitkä tie kasille, jossa menetti hieman aikaa. Loppu uusinta meni oikein mallikkaasti ja vauhdikkaasti. Kaikki puomit pysyivät ylhäällä ja aika oli hyvä. Tässä vaiheessa Jenni siirtyi toiselle sijalle, kun viisi lähtijää oli vielä jäljellä. Fiilis oli aika uskomaton, vuoden tauko ja Vinha oli ruusukkeessa kiinni heti toisissa kisoissa. Siinä sitten jännitettiin loput radat, kunnes viimeinen ratsukko pinkaisi vielä Jennin edelle. Heillä eroa jäi alta sekunnin. Kolmas sija, ja 15 osallistujaa! MAHTAVAAAAAAAA!! Palkintojen jaossa Vinha oli taas normaali oma itsensä, ei pysynyt paikallaan ja kunniakierroksella baanatti huolella. Jenni sanoikin kisojen jälkeen, että palkintojenjaossa oli se kaivattu fiilis, kun istut siinä hevosen selässä ja älyät mikä duuni siinä ollaan tehty, että ollaan päästy siihen pisteeseen. Paljon vastoinkäymisiä, mutta vihdoin ne palkittiin. Jennin ja Vinhan 20:s ruusuke! Varokaa vaan, Vinha on taas iskussa. ;)

kamala laatu..........

ei saa mitään selvää, mutta on edes jotain!
Vinhaa ei naurata :D
Tänään ridailin Vinhan kentällä kevyesti ja tamma oli loistava. Vaikka ilma olikin kamala niin se ei haitannut meidän menoa. Illemmalla Jenska sitten kipusi tuon meidän uuden tulokkaamme selkään. Canihan on siis aivan alkutaipaleella ratsasutuksen suhteen, ja siinä onkin iso projekti meille. Alkuun Cani veteli aika hyvää rodeota, ja Jenska meinaskin olla jo kentän pohjalla lumia maistelemassa. Talutin alkuun ratsukkoa pari kierrosta, ja Canikin rupesi rentoutumaan. Pian Jenni ottikin käyntityöskentelyä yksinään, jonka jälkeen rupesi ravailemaan. Ravi Canilla on todella kiva ja elastinen. Laukat oli hieman ongelma, oikeaan hyvä, nousi aina oikeat. Vasempaan suuntaan Cani tarjosi kokoajan väärää laukkaa, ja saikin muutamat rodeokohtaukset taas. Oltiin kuitenkin ihan tyytyväisiä ratsastuksen jälkeen. Canissa on TODELLA paljon töitä, mutta siitä näkyy kyllä iso potentiaali, ja odotammekin siltä tulevaisuudessa paljon. Alkuun Jenni ratsastelee Cania tämän viikon, ja itse kiipeän selkään vasta joskus ensiviikkolla, jotta kaikki uusi ei heti tule päin naamaa. Todella kiva ja nöyrä tamma kuitenkin, ja luonteeltaan ihan mahtava! :) Ai niin, ulkoasua päivitelty, mutta on vielä vaiheessa.

Paljon teillä lukijoilla on lunta siellä teilläpäin? Täällä Nurmijärvellä on tullut kahden päivän aikana kamala määrä tätä lunta, hyi. 





rodeoshow

jatkuu...

.....

viimenen pukki, siellä pysy :D




<3 kaunis tamma



4 kommenttia:

  1. miks sil on kaks riimuu päällekkäi O_O?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuva oli ekalta päivältä kun tamma tuli. Vermosta se haetttiiin ja sillä oli ihan pilipali riimu päässä, niin vaihdettiin uuteen mutta ei siellä keskellä hälinää vittitty ottaa toista pois. :)

      Poista
  2. voi kun kauniita heppoja ! :)

    VastaaPoista