keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Takaisin kartalle

 Kisakausi käynnistyi viimeinkin syyskuussa Riihimäen ratsastajien seurakilpailuissa luokilla 70 & 80cm. Treeniä ei ole kauheasti vielä takana, mutta ajattelimme kuitenkin käydä hyppäämässä tutussa paikassa kauden viimeisten kilpailuiden kunniaksi pikku luokat.

Kisajännitystä oli ilmassa, olihan viimeisistä kisoista jo lähes vuosi aikaa. 70cm meni aivan riman alle. Hevonen oli iskussa, mutta ratsastaja ei. Verryttelyssä ratsastin Vinhaa hieman erilailla kuin ennen ja radalla huomasikin että tämä verryttelytyyli ei sopinut lainkaan Vinhalle. Liikaa paineistamista, joten rata oli aikalailla katastrofi. Ensimmäiset neljä estettä ok, itse jäin vähän jälkeen. Vitosesteellä käsijarru kiinni ja hevonen kieltää sarjan B-osalle. Toinen yritys ja yli, mutta ratsastaja jäätyi ja unohti ratsastaa seuraavalle esteelle. Seurauksena siis hylätty. En edes muista milloin viimeksi meidät olisi hylätty 70cm radalla, mutta piti se tämäkin näköjään kokea.

80cm meni ihan ok. Pieni henkinen kasaaminen itselle ja kisamoodi päälle. Radalla oli hyvä fiilis ja perusratakin meni puhtaasti. Mikään tyylikkäin suoritus se ei ollut, mutta edelliseen rataan meni hyvin. Uusinnassa taas vähän liikaa kaasua ja tuuppaus sarjalle, jonka seurauksena hevonen pysähtyi ja hyppäsi paikaltaan. Seuraavaksi ratsastaja unohtaa radan ja kiertelimme hieman pidemmät tiet, jonka seurauksena vielä kaksi aikavirhettä. Tuloksena siis 0-6 kasikympistä. Ei paras rata, mutta hyväksytty kuitenkin.

Fiilikset kisan jälkeen ihan tyytyväinen, itse täytyy parantaa ratsastusta ja saada rutiinia kisatilanteesta. Hevonen super, vähän vain täytyy kuntoa nostaa, mutta kyllä se siitä. Seuraavaksi tänä lauantaina Jokelan ratsastajien seurakilpailut ja suomenhevosten seuramestaruus. Vielä mennään luokat 70 ja 80cm kunnes ratsastaja oppii taas ratsastamaan.

Vinha asuu nykyään Nurmijärvellä, tallilla johon on meiltä ainoastaan 10km matkaa joten talleilu sujuu jouhevasti lyhyen matkan takia. Ensi viikolla luultavasti aloitetaan taas estevalmennukset, niistä lisää kunhan saadaan homma toimimaan. Lisäksi ensi kaudelle suunnitelmissa jotkut pienet kenttäkilpailut, sillä Vinha osoitti olevansa vakavasti otettava kenttähevonen, katsokaa vaikka!

Kenttäponi

Aamumaastoilua

Vihu ja Nata

Treeneistä




(c) Taru Alatalo



Hupsiis, aina ei toimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti