tiistai 6. marraskuuta 2012

Kuulumisia & tallipaikan vaihto!

Viime viikko mennyt rauhakseen, paljon on menty kentällä ja maastossa ja Vinha on ollut aivan mahtava. Tuntuu kerta kerralta kivemmalta ratsastaa ja tamman työskentelymotivaatio vain kasvaa. Eli jotain hyvääkin ollaan saatu sairaslomasta.

Viime tiistaina kävimme hyppäämässä Sarilla. Teimme pienen radan, jossa oli muutama suhteutettu ja pari erilaista tietä. Lähinnä ajatellen tulevia kilpailuja. Vähän kävi tamma taas kierroksilla ja muutaman kerran pääsi tykittämään vähän liian lujaa, mutta muuten ei ongelmia ollut. Itsellä tulee ehkä isoin vaikeus muistaa ulkotuki ja suhteutetuilla väleillä meinasi Vinha vähän karata liian ulos. Onneksi tamma antaa vähän ratsastajankin virheitä anteeksi eikä vedä esteestä ohi, vaikka vähän tulisikin huono tie. Hyppäsimme lisäksi pientä "taloestettä" ja lankkua jotta ei aivan yllätyksenä tule erikoisesteet. Näillekään ei ollut mitään ongelmaa ja tuntui että Vinha imi jopa päremmin näille erikoisille kuin normaaliesteille. Korkeutta esteillä oli vaihtelevasti 60-80cm? (Kuvia tulee hypyistä jossain vaiheessa)

Cinnan tunnilla, kevät 2011


Suunnitelmat vähän muuttuivat. Meidän oli tarkoitus aloittaa kisakausi Porvoosta tänä viikonloppuna. Näin kuitenkin Cinnaa viikonloppuna Ypäjällä ja hinku valmennukseen tuli niin isoksi joten sovimme nyt viikonlopuksi valmennuksen Siuntioon ja siirrämme kilpailuita viikolla eteenpäin. Eholla on seurakilpailut kahden viikon päästä ja menemme nyt sinne hyppäämään ensimmäiset kilpailut. Korkeutena luultavasti 70cm, katsotaan tarkemmin valmennuksen jälkeen.

Viikonloppu hurahti Ypäjä Winter Showssa kuvaamassa Live-lähetystä joten Vinhalla oli pari vapaa päivää ja alkuviikko mennään varovasti kentällä tai maastossa. Täällä nimittäin on mukava määrä lunta.


Viime talvelta. Vinha käy vähän kuumana.
Isoin uutinen on varmasti se että Vinha vaihtaa tallipaikkaa kuun vaihteessa. Nykyisellä tallilla on rajalliset mahdollisuudet treenata ja kun tähtäimet ovat ensi kaudelle korkealla niin päätimme nyt vaihtaa tallille jolla pääsee treenaamaan läpi talven. Uusi tallipaikka on mukava kymmenen hevosen talli, jossa on iso kenttä joka pitäisi pysyä käyttökunnossa läpi talven ja maneesi on 10min matkan päässä. Maastot ovat ihan ok, huomattavasti huonommat kuin nyt mutta sellaiset kuitenkin että maastoon pääsee.

Paras puoli uudessa tallissa on kuitenkin se että se sijaitsee sellaisella paikalla että talvella ei tule ongelmia lähteä valmennuksiin tai kisoihin. Viime talvet on menty aina vähän kelien mukaan, sillä talli on pienen hiekkatien varressa, jonka kunto on aina vähän niin tai näin. Lisäksi tallimatka lyhenee, minulla ja Vepsällä noin 15km ja Nipsulla 35km.

Viime talvelta, kun auto juuttui kisapaikalle. Onneksi tänä talvena on ehkä toisin.


Mitään draamaa ei tähän päätökseen liity. Nykyisellä tallilla on maailman paras tallinomistaja ja talliporukka ja homma pelaa moitteetta. He ovat hoitaneet hevoset aina hyvin ja moitteetta. Olemme kiitollisia siitä mitä kaikkea näihin vuosiin on mahtunut ja mitä kaikkea on opittu. Päätös ei ollut helppo, mutta välillä täytyy tehdä vaikeita ratkaisuja, jotta pääsee tavoitteisiin. Toistaiseksi tämä on paras ratkaisu ja katsotaan miten homma lähtee rullaamaan uudella tallilla. Onneksi aina voidaan palata nykyiselle tallille jos tuntuu että ratkaisu olikin väärä.

1 kommentti:

  1. toivottavasti uusi tallipakka osottautuu kivaksi (: ja hyviä maastoja tuntuu olevan hirmu harvalla tallilla, mutta kaikkea ei kai vain voi saada. jos haluaa hyvät puitteet tavoitteelliselle treenaamiselle, se on yleensä juuri ne hyvät maastot, joista on tingittävä :/

    VastaaPoista