perjantai 2. marraskuuta 2012

Kysymyspostauksen vastaukset

Kysymyspostaus onkin hieman unohtunut. Onneksi joku vielä laittoi kysymyksiä niin senkin muisti. J = Jenska, V = Vepsä ja N = Nipsu.


Elämäsi hevoset/hevonen?
J: Kyllä se Vinha yksinkertaisesti on. Kemiat kohtaa niin hyvin. Lisäksi edesmennyt hevosemme Diving Lion, sekä Sallan tallilta tutuksi tullut Kumun Viku, joka on todella samankaltainen on kuin Vinha. Tamman ostoakin jossain vaiheessa harkittiin, mutta Nipsua ei oikein napannut. 

N:  Ehdoton ykkönen on ensimmäinen hevosemme Daa, joka lopetettiin muutama vuosi takaperin.Vinha on tietenkin myös tullut korvaamattoman tärkeäksi, ja Habi oli minulle aivan loistava, onkin ruuna todella kova ikävä. Sallan tallilta Sysmästä eniten opetti Defa, joka oli täydellinen, tälläisen kun itselleni löytäisin niin olisin ikionnellinen.

V: Elämän hevosista tulee neljä hevosta mieleen jotka kaikki ovat erittäin paljon tavalla tai toisella elämäni hevosia. Vinha tietenkin, suokki-ihminen kun olen ja Vinhahan on niin Suomentamma, kuin suomentamma vaan voi olla :) Kompas, englannintäykkäri vuosikausien takaa ja hevonen jonka kanssa oli yhteinen mieli. Manu, ruma suomentamma myöskin vuosien takaa ja osaamatonkin vielä, mutta jokin valloitti mut. Ja tietysti Iso ruuna, ravurinraato-lv josta maksaisin vaikka miljoonia jos voisin ja jos omistajansa edes siitä suostuisi luopumaan ;)

Kumun Viku

  Mikä on lempi lajisi ratsastuksessa, miksi juuri se?
J: Esteet, vauhti ja vaaralliset tilanteet. Sileällä on kiva mennä, mutta en jaksa liiallista nypläämistä ja sitä että kaikki pitäisi tehdä juuri tietyllä kaavalla. En siis omaa tarpeeksi pitkää pinnaa ja kärsivällisyyttä koulupuolelle. Lisäksi esteillä pystyy itse määrittelemään sijoituksen kisoissa, eikä kukaan muu. 

N: Kyllä tuo koulu vie voiton, tosin into esteisiin on taas palailemassa takaisin. En keksi yksnkertaisesti mitään selitystä, tykkään.

V:  Mä oon niin onneton ratsastaja joten en edes kehtaa lajia miettiä. Ehkä inva?! :D:D

Minkälaisia muut blogin kirjoittajat ovat?
J: Nipsu on äärimmäisen räjähdysherkkä aina välillä, mutta taipuu kyllä mun ideoihin hyvin kunhan odottaa että suurin purkaus menee ohi. Hoitaa kyllä hevoset hyvin ja jaksaa käydä tallilla jos en itse pääse. Vepsä on Vepsä. Pitkäpinnainen, joka tulee ehkä tarpeeseen kun minulla tai Nipsulla sitä kärsivällisyyttä ei liiaksi ole. 

N: Noh mitähän tähän nyt sanois. Jenni on mun sisko, joskus hieman tiukkapiponen toimistotäti, mutta osaa se olla kivakin. Vinha on sen ehdoton silmäterä. Vepsäsannavepsä on sitten taas meidän luotettava hoitajaliikuttaja (kaikkea maan ja taivaan väliltä). Varsin valloittava persoona! :D

V: Kyllähän noita kattelee ;)

Diving Lion





Minkälaisesta hevosesta tykkäät?
J: Hevosessa täytyy ehdottomasti olla säpäkkyyttä, eikä se saa olla automaatti. Kuumat ja omalla moottorilla kulkevat hevoset on minun juttuni. Inhoan hitaita hevosia. 

N: Täytyy todeta, että Vinha on ihan toisesta ääripäästä. Tykkään hieman laiskoista (oma moottori pitää olla), mutta kuitenkin hankalista. Jos Habilla olisi ollut koulupuolella rahkeita viedä minua eteenpäin niin siinä olisi ollut aikalailla täydellinen paketti mulle.

V:  Ulkonäöllisesti raskaammanlaisesta, luonteellisesti sopivasti säpäkästä jukurista. Luonnetta pitää olla!

Oletko koskaan halunnut lopettaa ratsastusta?
J: Joskus tyhmänä teininä, mutta vanhemmat eivät antaneet (onneksi), eikä olisi oikeastaan ollut mahdollistakaan kun oli oma hevonen. Tottakai kaikilla tulee sellaisia kausia kun käy vähemmän, mutta onneksi meitä on monta niin ei haittaa vaikka joku välillä huilisikin enemmän. 

N: Monesti, monesti. Tää on sellanen harrastus, joka imee kaiken rahan ja ajan, joten välillä on tuntunut helpommalta luovuttaa. Ikinä en kuitenkaan usko tätä hommaa lopettavani, elllei ole sitten ihan ääritilanne. :) Elämäntapa!

V:  En oikeastaan, mutta pakon edessä olen joutunut sen tekemään. Ja vaikeimpina aikoina mietin myöskin lopettamista, mutta se ei ole halusta kiinni vaan kykenemisestä.


Minkälainen on peruspäiväsi jos et käy tallilla?
J: Riippuen siitä olenko aamu vai iltavuorossa niin näen kavereita tai käyn kaupoilla ja teen muita yleishyödyllisiä asioita töiden jälkeen. Lisäksi koiranhoito ja sali. Viikonloppuisin on harvemmin päiviä etten käy tallilla, mutta silloin vaihtelevasti kaikkea menoa ja illalla sitten lähdetään yleensä vähän viihteelle. Perusnuoren arkea.

N: Töitä yleensä, kavereiden kanssa olemista ja hauskanpitoa. :)

V:  Koiran kanssa lenkkeilyä, koiran kanssa treenailua, koira koira koira. Ehkä vähän kokkailua ja siivoilua.

Miten Vinhan jänne meni? 
Tarkkaa tietoa tästä ei ole, mutta ainoa paikka miten jalka on voinut mennä on tarha. Liukas savimaa + jos hevonen on juossut jotain niin ei siihen paljon muuta vaadita.


Vinhan ärsyttävimmät/kivoimmat piirteet?
J: Ärsyttävin on ehdottomasti se ainainen rajojen testaus. Ei voi kerralla ymmärtää mitä saa tehdä ja mitä ei, välillä täytyy vaan kokeilla saisiko juosta portista läpi tai muuta fiksua. Kivoin piirre on varmasti työskentelymotivaatio ja rakkaus esteisiin. Sellaisen hevosen kanssa on ilo treenata. 

N:  Ärsyttävin sen tuittupäisyys, niin juntti tamma kun olla ja voi. Parasta Vinhassa on sen palo esteitä kohtaan, ja se into mikä siinä on, kuin pienessä kylässä!

V: Oikeastaan mikään Vinhassa ei pahemmin taida ärsyttää mua. No ehkä se, jos ei anna välillä tarhassa kiinni. Kivoimpia piirteitä on paljon!

Lempi rotu, väri, sukupuoli hevosessa?
J: Rotua vaikea nimetä, mutta ehkä shettis (tahdon joskus oman ponin) tai yksinkertaisesti joku siro pv-tyyppinen hevonen. Värinä ehdottomasti kimo ja sukupuolena tamma.

N: Rotuna jokin kevytrakenteinen pv, ruuna/tamma, väriltään rautias, musta tai kimo. Tykkään kaikesta melkeenpä!

V:  Suokki, värillä ei väliä ja tamma.


Lempiruokasi? 
J: Kaikki makea. Syön aivan liikaa kaikkea sokeripitoista. 
N: Eiköhän kallistuta tähän roskaruuan puolelle....
V:  Mä rakastan kaikkea ruokaa!

Onko teillä muita eläimiä? 
J: Itselläni on pikku-hukka Nata. Virolainen wannabe-sakemanni. 
N: Muita Vinhan lisäksi on kissa Tiikeri ja kääpiönsnautseri Muru. 
 V: Koira ja kolme kissaa. Hevosiahan en siis omista.


Mitä tavoittelet ratsastuksessa? 
J: Jäsenet sivuilta voi lukea paremmin, mutta ensi kaudelle se että pääsee kilpailemaan ehjän kauden ja nousemaan alue/kansallisiin esteluokkiin. Tulevaisuudessa olisi hauska kilpailla jotain 120-130cm luokkia, mutta saas nyt nähdä.

N:  Koulupuolella menestystä, nyt etitään sitä sopivaa hevosta. Aluetasolla haluaisin kisata menestyen, ja ajankuluessa olisi mahtavaa startata kansallisissa.

V:  Sitä, että ylipäiten osaisin ratsastaa.

Juhannus 2012
Mitä Vinhan kanssa on tehty ennenkuin se tuli teille?  
Pullahevosena se kai on ollut pääasiassa. Edellisellä omistajalla ollut useamman vuoden, joka on sen sitten ostanut tamman kasvattajalta. Islaa on jossain vaiheessa treenattu paljonkin, mutta pohjatöitä ei ole ikinä tehty kunnolla, joten koulutus jouduttiin aloittamaan kokonaan alusta. Eli nollasta lähdettiin liikkeelle kun Isla meille tuli. 

Mitä teette työksenne?
J: Toimistohommia autoalalla. 
N: Ässän kassa! :D
V:  Tällä hetkellä leipomossa, mutta toivottavasti en kauaa!


Sallan tallilta 2007
Millä talleilla olette käyneet ratsastuskoulussa? 
J: Siitähän on tosiaan kymmenen vuotta, kun olen ratsastuskoulussa käynyt tunneilla, mutta silloin aikanaan kävin Nurmijärven ratsastuskoulussa, Jokirannan ratsastuskoulussa, Hyvinkään ratsastuskeskuksessa, sekä kesäisin Sallan tallilla. Sallalla olen viimeksi käynyt ehkä vuonna 2008?

N:Alkeiskurssi Nurmijärven ratsastuskoulussa ja siitä sitten jatkettiin Hyyppärään. Sallan tallilla Sysmässä ollaan vietetty nuorena melkeen joka ikinen kesä, leireillä ja irtotunneilla. Olikohan muuta, leirejä siellä sun täällä ainaskii.

V:  Jokirannassa vuonna nakki.

Mihin asiaan olet tyytyväinen elämässäsi entä mitä haluaisit muuttaa?
J: Siihen että on vakityö ja oma asunto, hevosasiat alkaa olla mallillaan. Itseasiassa olen siis erittäin tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseen. Mitään en varmaan haluaisi muuttaa tällä hetkellä.

N: Uus duunipaikka. Muuten oon tyytyväinen, ihanat kaverit, hyvä perhe ja hepparintamalla menee hienosti. :):)

V:  Mä olen tyytyväinen ainakin siihen, että olen edes yhden unelmani saanut toteutettua. Muuttaisin työpaikkani.

Vanha hoitoponi Inkkari


Onko teillä ollut hoitohevosia?
J: Joitakin on ollut. Pisimpään ehkä hoidimme Nipsun kanssa persoonallista Inkkari-ponia.

N:  On noita ollut aika ruhtinaallinen määrä. Yksi mainittavan arvoinen on kuitenkin shettisruuna Inkkari, aivan loistava poni!

V:  Vinha nyt ainakin taidetaan luokitella hoitohevoseksi :D:D

Miten Vinha loimitetaan yleensä?
Nyt kun tamma on klipattu niin sillä on tallissa kaulapalallinen tallitoppis (150g) ja ulkona fleecevuorellinen sadeloimi. Mikäli menee enemmän pakkasen puolelle niin tammalle vaihdetaan  ulos kevyttoppis (200g) ja kovemmilla pakkasilla sisälle 300g sisätoppis ja 300g ulkotoppis. Syksyisin on ollut joku kevyt talliloimi ja vuoreton tai vuodellinen sadeloimi ja keväisin sama juttu. Maalaisjärkeä käyttäen ja ilmoja seuraillen niin pääsee aika pitkälle.

V&V

Missä näet olevasi kymmenen vuoden päästä?
J: Toivottavasti olisi kiva työpaikka, jossa olisi edennyt hieman ylemmäs, omakotitalo tai rivitalo ja parisuhde. Hevosten kanssa olisi kehittynyt ja saavuttanut tavotteita. Ei mitään kummallisempaa.


N: Hevoset on kuvioissa ainaski, perhe luulisi löytyvän (tuskin lapsia) ja toivottavasti hyvässä duunissa.

V:  Toivottavasti pienessä mummon mökissä jota ympäröisi iso viidakkopiha. Rahaa olisi, niin että pärjäisi. Koirakissalauma ympärillä ja osaisin ratsastaa.

Parhaat kaverisi?
J: Ei ketään tiettyä. Milloin on kenenkin kanssa läheisempi, mutta muutama tietty hevosporukoiden ulkopuolelta ja tiimiläiset.

N:  En nyt tiedä mainitsenko nimellä, kun tuskin suurinosa blogin lukijoista heitä tietää. :):)  Meillä on ihan loistava kaveriporukka.

V: Mun koira. 

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. HAHA! Vepsä on niin hyvä tyyppi! noi sen vastaukset. ...mun koira, koira, koirakoira.. :DD

    VastaaPoista