keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Paluu kisaradoille

Kisakausi on nyt korkattu. Lauantaiaamuna menimme tallille hyvissä ajoin ja pakkasimme hevosen kyytiin. Matka sujui hyvin, kohteena oli Ehon talli Mäntsälässä. Tunnelma oli hieman jännittynyt, sillä tuntuu vieläkin että ei tämä voi vain olla mahdollista että Vinhalla pääsee jo kilpailemaan.

Saavuimme aikataulussa etuajassa ja meille jäikin paljon aikaa hengailla ja tarkastella rataa. Vinha käyttäytyi moitteettomasti, lähinnä vain käveli aasina perässä kun sitä talutti. Tarkoituksena oli mennä ainoastaan yksi luokka, korkeutena 70cm. Lähdinkin verryttelemään hyvissä ajois, sillä Vinha on ollut koko viikon energiapommi.

Verryttelyssä Vinha oli ihan ok, ulkokentällä osasi käyttäytyä, mutta maneesissa kaikki oli kauheaa. Vinha on ollut aina hieman varautunut jos joutuu verkkaan missä on vähän tilaa ja paljon hevosia. Tähän päälle oma jännitys ja hevonen ensimmäistä kertaa maneesissa vuoteen niin voi uskoa että verkasta ei tullut kovinkaan hyvä. Jouduin pysäyttämään tamman muutaman kerran seinään, kun ei malttanut pysähtyä. Kaikesta huolimatta saimme muutaman hyvän hypyn ja seuraavaksi oli radan vuoro.

Juuri saavuttu :)

Lähtöä tekemässä
Rata itsessään oli helppo. Paljon suhteutettuja välejä, portteja ja kukkahärpäkkeitä. Pelokkeet eivät ole meidän kohdalla onneksi ongelma. Vinha ei oikeastaan ikinä katso mitään erikoisesteitä tai kukka-asetelmia. Tämän luokan perusrata meni täydellisesti. Hevonen oli kontrollissa, laukat vaihtui ja tempo säilyi. Nolla tuloksella jatkettiin uusintaan ja tässä kohtaa paketti lössähti. Oma ratsastukseni oli luvattoman huonoa ja ykkösesteelle tuli kiemurteleva tie, kun unhodin ulkotuen. Seurauksena se että este tippui.  Kakkoselle sama homma ja tämän jälkeen hevonen ei ollut enää kuulolla. Yritin kääntää kolmoselle, mutta Vinha imi liikaa väärälle esteelle ja hyppäsimme sitten uusinnan ykkösen uudestaan.

Pettynyt fiilis, sillä siistillä 0-radalla olisimme sijoittuneet. Itse täytyi kuitenkin mokata ja lähteä ratsastamaan aikaa, unohtaen perusratsastuksen kokonaan. Hetken keskusteltuamme Nipsun kanssa päätimme mennä jälkkärinä vielä 80cm luokan.

80cm rata
Kuvan copyt

Tässä luokassa kaikki meni hyvin viitos esteelle saakka, jolloin unohdin radan ja meinasin hypätä väärän esteen. Tajusin virheen kuitenkin ajoissa ja käänsin tältä väärältä esteeltä pois, jatkaen hieman omituisella tiellä oikealle viitosesteelle. Virhepisteitä tästä ei tullut. Viitosesteen jälkeen perusrata rullasi taas hyvin ja pääsimme jatkamaan uusintaan. Olin päättänyt että tässä kohtaa ei ratsasteta aikaa niinkään, vaan haetaan se reipastempoinen nollarata. Hieman huonoa tuuria ja oma lähestymismoka kuitenkin tiputti uusinnan ensimmäisen. Ratsastimme uusinnan loppuun nollilla ja aikakin oli ihan hyvä.

HUOM!! Pääsin nyt vain vanhalla läppärille, joten minulla ei ole koneella mitään videonmuokkasohjelmia, joten kaikki klipit ovat erikseen. Oli hieman ongelmia videoiden latauksen kanssa, joten jos ystävällisesti voisitte kommentoida, että näkyykö videot! :) 70cm rataa en saanut videolle, sillä en sitten painanut sitä recciä... 80cm rata on kahdessa pätkässä, ekana 1 ja 2 este, sitten loppurata. Jouduin pätkäsemään, koska kamera ei tarkentanut. Loput klipit ovat 70cm verkasta muistaakseni. Kiitooos! - Ninska




Sijoituksia ei tullut tällä kertaa, tuloksissa olimme 70cm 5/8 ja 80cm 7/18. Vaikka ei ihan putkeen mennyt niin täytyy olla tyytyväinen. Hevonen on aivan omalla tasollaan, hyppytekniikka ei ole kärsinyt ja se on saanut sairasloman aikana hieman malttia. Enää ei rynnätä niin pahasti ja tempo säilyy paremmin kuin ennen saikkua. Korkeuden kanssa ei ole lainkaan ongelmia, kun katsoo 80cm radan videota, huomaa kuinka Vinha ei edes jaksaisi hypätä näin pieniä esteitä. Omassa ratsastuksessa on parantamisen varaa, mutta sekin on selkeästi mennyt eteenpäin tämän vuoden aikana. Istunta on rauhoittunut, enkä säädä selässä mitään omia juttujani.

Kaiken kaikkiaan siis täytyy olla tyytyväinen siihen että hevosen taso ei ole pudonnut ja pääsemme jatkamaan lähestulkoon siitä mihin jäätiin viime vuonna. Tuntuu kuin Vinha ei olisi edes ollut poissa radoilta. Superponi siis. Suunnitelmana on nyt että menemme vielä ensi viikonloppuna Kalliorinteeseen hyppäämään yhden 70cm ja 80cm, jonka jälkeen korkeutta nostetaan. Ensimmäinen 90cm mennään Tuomarinkylässä itsenäisyyspäivänä.

8 kommenttia:

  1. Luin kysymyspostauksesta Vikusta ja Defasta ♥ Oletteko käyneet säännöllisestikin Sallan tallilla, vai mistä tunnette hevoset? Ihan mielenkiinnosta kysyn, kun oma vakkari tallini ollut koko ratsastushistoriani ajan.. Onpas maailma pieni!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, loistava paikka! :) Käytiin Jenskan kanssa Sallan tallilla monen monta kesää leireillä ja irtotunneilla, varmaan viiden tai kuuden vuoden ajan. Ihana paikka oli ja parhaat muistot löytyy kyllä sieltä! :)

    VastaaPoista
  3. Hei! Sait haasteen lukijoillesi :)
    Kurkkaa http://shtpapatti.blogspot.fi/2012/11/haaste-lukijoille.html

    VastaaPoista
  4. Voi että! Pakko oli liittyä lukijaksi, Bellaroosa on ollut mulla 2009 pari kuukautta ns. koeajalla, mutta meillä ei valitettavasti kemiat kohdanneet, vaikka olikin tosi veikeä tamma :-) Löysin ihan sattumalta teidän blogin, kiva seurailla mitä tammalle nykyään kuuluu!

    Pärlahästar // http://emppsi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva kuulla! :) Olisikin ihan kiinnostava kuulla mitä Vinhalle sillon kuului, ja olisiko mahdollisesti jotain kuvia yms? Tervetuloa seurailemaan!

      Poista
  5. Hmm ei mulla taida paljoa kuvia olla, se ei ollut niin pitkää aikaa.. Silloin se oli vielä aika raaka, muistaakseni lähinnä "ollut" talven, ja vauhtia kyllä piisasi ;) Ja tuota viimeistä postaustasi ajatellen, myös silloin se oli tosi jääräpää lastata.. :-D Mutta kiva että löysi mukavat ihmiset, ja on tosi kivanoloinen nyt!

    Jos kiinnostaa, niin mun blogissa alkaa yhteinen tarina raa'an suokin kanssa, josta olisi tarkoitus tehdä rataesteille kisapeli :-) Suokki-ihmisiä siis myös täällä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa aivan Vinhalta! :D Tosi hankala hevonen, lastausongelma ei onneksi enää tule kuin harvoin esille. Jääräpää kuin mikä, ja vauhtia piisaa enemmän kuin uskoiskaan. Siskon kanssa se on startannu metriä seuratasona ja aluetasolla ollaan päästy 90cm asti, ja nyt vuoden sairasloman jälkeen paluu kisakentille on tulossa. :) Paljon duunia vaatinut koko tamma, mutta mahtava heppa!

      Käynkin tsekkailemassa blogisi, kiva seurailla suokkiblogeja! :)

      Poista