tiistai 23. lokakuuta 2012

Treenikausi alkaa

Alkuviikko Vinhan kanssa on väännetty koulua. Isla on ollut äärettömän kiva, kaikki ylimääräinen höyryäminen on jäänyt vähemmälle ja tasaisella jaksetaan työskennellä kohtuu hyvin. Kunto tammalla on laskenut jonkin verran, joten seuraava tavoite onkin saada sitä menetettyä kuntoa takaisin maastolenkeillä. Ennen saikkuilua Isla oli äärettömän vino ratsastaa, eikä se malttanut odottaa ratsastajaa.

Nykyisin se kuuntelee apuja hyvin ja kulkee suorana. Isoin ongelma on laukan jälkeen, kun kuppi heittää nurin ja tamma kuumuu. Silloin perä lähtisi heittämään suuntaan jos toiseen ja laukannostot olisi kivempi tehdä vinona. Siihen ollaan kiinnitetty huomiota ja veikkaan että kunhan liikuntaa vielä lisätään ja siitä tulee Islalle rutiinia niin tuo kuumuminenkin saadaan rauhoittumaan edes vähäsen.



Lauantaina Isla klipataan, ei ole niin hirveä homma saada sitä kuivatettua ja muutenkin hevonen näyttää siistimmältä, nyt se on kauhea karvakasa. Loimia täytyisi hankkia lisää, ensimmäisenä ostoslistalla on ohut toppaloimi, jonka voisi heittää nyt sisälle, sillä tallimme on erittäin kylmä öisin.

Ruokintaa täytyy myös hieman muuttaa, nyt kun Isla palailee treeniin. Aikaisemmin tamma on syönyt ainoastaan kauraa 1l jotta saadaan lisikset syötettyä. Etsinnässä on ollut rehu, joka ei kuumenna vaikka sitä syöttäisi hieman enemmänkin. Kokeilussa on ollut varmaan viisi eri rehua, eikä vieläkään ole löydetty sitä oikeaa. Kokeiluun ajattelin ottaa Bailey's Top Line Conditioning Mix rehun, joka on kuulemma monella kuumuvalla hevosella ollut toimiva. Perusrehun lisäksi Isla syö toistaiseksi Biotiinia, MSM-jauhetta, sekä maitohappobakteerikuurin loppuun. Syksyn tullen ruokintaan lisätään myös ADE-vitamiini. 

Estepuolella suunnitelma näyttää tältä:  huomenna hyppäämään pientä jumppasarjaa, jos jalka ei reagoi pahemmin niin ensi viikon ma/ti pientä ratatreeniä. Siitä seuraavalla viikolla ma/ti ratatreeni ja sunnuntaina kilpailut. Luokkana joko 60 tai 70cm, riippuen vähän miten treenit menevät. Kilpailut käydään Porvoossa. Matka on suht pitkä, mutta näin loppukaudesta ei ole kauheasti vaihtoehtoja, joista valita. Valmennuksiin mennään marraskuun aikana. 



Teimme alustavasti vähän viiko-ohjelmaa Vinhalle. Nyt kun hypyt on tullut mukaan kuvioihin, on tärkeää suunnitelmallisuus. Vapaa-päiviä ei saa olla ennen tai jälkeen hyppyjen, myöskään liikaa kenttätyöskentelyä ei saa olla putkeen. Seuraavan kahden viikonohjelma näyttää tältä: 

MA: Koulutreeni (Paljon väistöjä, hevonen hyvin kuulolle)
TI: Kevyehkö maasto (Islan tahtiin eli reipas, paikat auki)
KE: Hypyt (Jumppasarjaa)
TO: Maasto (Pitkä, rauhallinen tempo)
PE:  Vapaa
LA: Koulutreeni (Taivutuksia, laukkatyöskentelyä)
SU: Maasto (Intervallityyppinen, raskas)
MA: Hypyt (Ratatreeni)
TI: Maasto (Rauhallinen, palautteleva)
KE: Koulutreeni (Rankempi)
TO: Koulutreeni (Rankempi)
PE: Maasto (Islan tahtiin eli reipas, paikat auki)
LA: Vapaa
SU: Maasto (Pitkä, rauhallinen tempo)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti