perjantai 8. helmikuuta 2013

Home sweet home


Oma koti kullan kallis vai miten se meni?


Itse olen ollut lähes koko viikon pitkää päivää töissä, joten tallilla en ole pahemmin päässyt käymään. Nipsu ja Vepsä ovat kuitenkin tunnollisesti hoitaneet hevosia ja tehneet tallivuoroja. Siitä kiitos heille. Maanantaina molemmilla oli vapaapäivä. Tiistaina kevyt juoksutus molemmille, jotta ei tule liian rankkaa parin vapaapäivän jälkeen.

Keskiviikkona Vepsä oli tallilla. Vinhan kanssa hän oli mennyt kentällä ja taivutellut tammaa hieman. Oli kuulemma toiminut hyvin, eikä energiaakaan ollut turhan paljoa. Canin kanssa oli tarkoitus jälleen juoksuttaa ja päästää tamma hieman purkamaan höyryjä. Kentällä pikkutamma oli päättänyt testata Vepsää hieman ja vetikin kuulemma kunnon pukkirodeota liinan päässä. Canilla on kyllä niin paljon omaa luonnetta, että päivä päivältä se muistuttaa Vinhaa yhä enemmän. Tulossa on siis luultavasti muutamia taisteluita, kuten tuon toisenkin luupään kanssa.  Eilen ja tänään Vinhalla pikaiset läpiratsastukset ja Canilla juoksutus ja vp.



 Kaikki lukijat varmasti tietävät että vaihdoimme joulukuun alusta tallipaikkaa pitkäaikaiselta talliltamme pois. Nykyisellä tallillamme käytäntönä on, että tallit tehdään vuokralaisten kesken ja päivittäin siivotaan oma karsina ja laitetaan hevosten heinät. Kahden hevosen kohdalla tämä tarkoittaa neljää talli vuoroa viikossa + omat hommat. Aikaa tähän saa kulumaan yllättävän paljon. Nykyisessä elämäntilanteessamme tälläinen tallimuoto ei ole maailman paras, joten päätöstä hetken mietittyämme päätimme muuttaa takaisin vanhalle tallille. Nykyisessä tallissa ei ole muuten mitään vikaa, ainoastaan se että se ei yksinkertaisesti sovi meille. Tallilla on ihana talliporukka, ja tilat ovat mitä parhaimmat.

Kun kerran on löytänyt toimivan tallin, jossa kemiat kohtaavat ja homma pelaa, niin ei kyllä kannata vaihtaa pois. Päästään takaisin tuttuihin kuvioihin ja keskittymään ainoastaan omien hevosten hoitoon. Päivittäin ei tarvitse enää laskea aikaa karsinoiden tekoon ja heinien laittoon. Lisäksi Vinhalle on huomattavasti parempi ympäristö tuollainen pikkutalli, jossa on vähän porukkaa ja tutut kaavat. Nykyään huomaa että se on hieman erilainen kuin ennen, varmasti johtuen tuosta isosta määrästä vaihtelevia ihmisiä ja erilaisia käsittelijöitä. Canille uskon että muutos on myös myöteinen. Se pääsee tarhaamaan kaverin kanssa isoon tarhaan, nykyiseltä tallilta sille ei ole löytynyt sopivaa tarhakaveria. Nuori hevonen kun on niin tammasta huomaa selkeästi sen, että kaveri olisi kiva lisä tarhassa. Eli huhtikuun alussa hevoset pakataan kyytiin ja matkataan kohti kotia. Jipii!   


 (Mikäli joku etsii Uudeltamaalta tälläistä tallipaikkaa, niin voin antaa puhelinnumeroa jotta voi tiedustella tallinomistajalta vapaista paikoista. Suosittelen lämpimästi sellaiselle ihmiselle, jolle tälläinen tallimuoto on mahdollista.)

Normaali eläin



Vinha taustalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti