sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Sunnuntairatsastelua

Tänään mentiin puolenpäivän aikaan tallille hoitelemaan hepat. Mittari näytti jo pakkaslukemaa noin 4 miinusasteen verran. Tallilla maa olikin aika hyvin jäässä, mutta kenttä onneksi oli vielä ihan suht koht pehmeä. Alkuun Jenni otti Vinhan ja kävi kävelemässä sen kanssa puolituntisen lenkin maastossa. Vihu oli käyttäytynyt ihan kivasti, hieman oli 'pelännyt' vastaan tulevaa lenkkeilijää. Sillä aikaa kun Jenni oli Vihun kanssa lenkillä niin itse hoidin Habia kuntoon ratsastusta varten. Vinhan lenkin jälkeen kylmäys jalkaan ja jätettiin poni sisälle.






Seuraavaksi otettiin vuoroon Lumppari ja Habis. Meniin kummankin kanssa kentälle ja Jenni aloitti Lumpparin kanssa kiipeämällä selkään varovaisesti ja ottamalla alkukäynnit. Itse kuvailin hieman Lumpparia ja pitelin Habista kentän laidalla. Jenni otti muutamia pysähdyksiä ja pari ravi pätkääkin ja Lumppari oli taas tapansa mukaan todella hieno. Lumppari kehittyy ihan älytöntä vauhtia ja älyää jo pohkeet, sekä ohjasotteet, mutta painoavut ovat vielä hiukan hukassa. Jenni meni hoitamaan Lumpin talliin ja sillä aikaa otin hieman alkuverryttelyjä Habin kanssa. Alkuun Habi oli jo todella kiva ratsastaa, mutta oli hieman hidas pohkeelle. Jennin tuli kentälle neuvomaan miten saisin toimimaan ruunan paremmin. Pienen hiomisen jälkeen Habi rupesi jo kuuntelemaan pohjetta paremmin.






Alkuverkkojen jälkeen Jenni kiipesi selkään ja teki Habin kanssa paljon siirtymiä. Näin alkuun ongelmiksi ruunan kanssa on huomattu tahmeus pohkeelle, sekä siirtymiset. Siirymiset tulee helposti hieman töksähteleviksi, mutta tänäänkin Jenni sai loppua kohden jo paljon parempia pätkiä. Toinen ongelma on myös laukannosto. Ruuna nostaa ihan ookoosti, mutta nostot ovat hyvin kiireisiä ja hätiköityjä jos ei ratsasta oikein. Tänään Jenni treenaili niitäkin ja Habi rupesi toimimaan jo tosi kivasti lopputunnista. Liikutuksen jälkeen kuivailtiin ruuna ja jätettiin Habikin sisälle kuivan loimen kanssa. Huomenna minun olisi tarkoitus mennä ratsastamaan kummatkin hepsut, ja jopa Bella jos jaksan. Alla on Bellastakin kuva missä näkyy mamman ihan järkyttävä maha, näyttää siltä että olisi tiineenä. Ainut mistä mamma on tiineenä niin on pyöröpaali. :D Laitoin muuten blogin kommentoinnin niin, että anonyymitkin voivat kommentoida. Laittakaas siis kommenttia tulemaan!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti